Ezt a muffin-receptet magam fejlesztettem ki, mert nálunk nagyon sok muffin fogy és mióta kisgyermekeim vannak, próbálom egészséges életmódra nevelni őket, ezért finomított fehér lisztet és kristálycukrot csak ritkán használok. Nagy bánatomra a reformalapanyagok másképp reagálnak egymással, nem lehet a hagyományos recepteket alkalmazni rájuk. Így ha nem vendégeknek sütök, reformsüti receptekkel kísérletezgetek. A mai eredmény pedig a teljes kiőrlésű lisztes-zablisztes-fruktózos muffin lett, édesítőszeres puncspudinggal töltve. Meglepően szépen feljöttek, könnyű tésztájuk lett és az ízükről nem lehet megmondani, hogy nem hagyományos alapanyagokból készültek. Mérhetetlenül harmonikus lett az ízviláguk! Még a barna színű kenyérféléktől is ódzkodó férjem véleménye is az volt, hogy ilyen finom muffint még nem evett. A "reklámból" csak annyit, hogy mire megsült a második adag, nagy döbbenetemre az első tálcányi már elfogyott!
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g zabliszt
- 65 g kristálycukor
- 60 g fruktóz
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 csapott tk sütőpor
- 1/2 csapott tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,8 dl olívaolaj
- 300 ml natúr joghurt
- 1 cs. puncs pudingporból készített puding
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180C fokra. A muffin sütő tepsit kibéleljük papírkapszlival vagy szilikon formával.
Megfőzzük a pudingot, folyékony édesítőszerrel vagy fruktózzal édesítjük. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.
Kimérjük a száraz hozzávalókat egy tálba és alaposan összekeverjük. Majd ugyanezt megtesszük a nedves hozzávalókkal is. Végül a nedves keveréket a szárazhoz öntjük és elkeverjük benne, míg teljesen homogén masszát kapunk. Kb. fél evőkanálnyit teszünk a tésztából minden mélyedésbe, ezeknek a közepére egy teáskanálnyi pudingot halmozunk, majd kb. egy csapott evőkanálnyi tésztával befedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése