Meglepően finom süti túróból, liszt nélkül. Amennyiben a babapiskóta-morzsát kukorica- vagy búzadarára cseréljük, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 21 dkg kristálycukor
- 21 dkg vaj/sütőmargarin
- 90 dkg túró
- 6 tojás
- 9 ek. citromlé és 3 citrom reszelt héja
- 2 cs. vaníliás cukor
- 9 dkg babapiskóta dara
- a szószhoz: 3 ek. méz, 2 közepes alma, 24-30 dkg (mirelit) áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 165 C fokra.
A cukorral habosra verjük a vajat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és addig verjük, míg laza lesz az állaga.
Beleforgatjuk a tört túrót, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citrom héjat.
Míg sül, elkészítjük az áfonyaszószt. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. Kis lábosban karamellizáljuk a mézet. Elkeverjük vele az almát és az áfonyát, hozzáadunk kb. 1 dl vizet.
Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőpapírral együtt a tepsiből és hagyjuk hűlni. (Melegen nem lehet szelni). Fejre fordítjuk és levesszük róla a papírt. Majd levágjuk a széleit és felkockázzuk. Az áfonyás szósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése