2015. október 10., szombat

Túrós süti liszt nélkül


Meglepően finom süti túróból, liszt nélkül. Amennyiben a babapiskóta-morzsát kukorica- vagy búzadarára cseréljük, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Hozzávalók:


  • 21 dkg kristálycukor
  • 21 dkg vaj/sütőmargarin
  • 90 dkg túró
  • 6 tojás
  • 9 ek. citromlé és 3 citrom reszelt héja
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 9 dkg babapiskóta dara
  • a szószhoz: 3 ek. méz, 2 közepes alma, 24-30 dkg (mirelit) áfonya


Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 165 C fokra. 

A cukorral habosra verjük a vajat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és addig verjük, míg laza lesz az állaga. 









Beleforgatjuk a tört túrót, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citrom héjat. 










Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és pirosra sütjük (kb. 50 perc).










Míg sül, elkészítjük az áfonyaszószt. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. Kis lábosban karamellizáljuk a mézet. Elkeverjük vele az almát és az áfonyát, hozzáadunk kb. 1 dl vizet. 







Miután megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.










Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőpapírral együtt a tepsiből és hagyjuk hűlni. (Melegen nem lehet szelni). Fejre fordítjuk és levesszük róla a papírt. Majd levágjuk a széleit és felkockázzuk. Az áfonyás szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!




Forrás: Praktika Magazin



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése