2015. március 4., szerda

Különleges hímestojások



Évekkel ezelőtt, mikor az első kislányomat vártam, több tucatnyit készítettem ezekből a tarka tojásokból és még ma is a tavaszi asztalunk díszei. Egyaránt lehetnek kedves ajándékok a családnak vagy a locsolóknak, de lóghatnak tojásfáról vagy ajtódíszen ülhetnek. Igazán egyediek és egyszerű elkészíteni őket.


Alapanyagok, eszközök:



  • hobby ragasztó
  • színes apró gyöngyök és tallérok
  • műanyag tojások (a hungarocell tojások nem jók, mert felolvaszthatja őket a ragasztó)
  • fogpiszkáló, cérna




Elkészítés:


A tojás tetején egy részt vékonyan bekenünk ragasztóval. Szépen sorban felragasztgatjuk a flittereket. Legegyszerűbb tojástartóba ültetni őket és fogpiszkálóval dolgozni, mert nagyon aprók a darabok.

Tipp: ne aggódjatok, ha elfolyik a ragasztó, mert a hobby ragasztó száradás után átlátszóvá válik.





Ha eljutottunk a tojás és a tartója találkozásáig, belekezdünk egy másik tojás díszítésébe, míg az első szárad.


















Ha ezzel is eljutottunk a tojástartó széléig, elkezdjük az első tojásra felragasztani a flitterek közepébe a kis gyöngyöket, majd ugyanezt megtesszük a másik tojással is.

Különleges mintázatokat is készíthetünk, különböző színekkel és virág-, hatszög- vagy kerek alakú flittereket is használhatunk.




Végül kis fogpiszkáló- vagy gyufadarabra csomózunk egy 10-15 cm hosszú cérnát, bedugjuk a tojás tetején lévő lyukba és úgy fordítjuk, hogy fennakadjon és ne tudjon kicsúszni. Miután a tojások megszáradtak, már fel is akaszthatóak.




Egy-egy tojáspár kb. 1 óra alatt készül el.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése