2014. november 25., kedd

100% egészséges finomság: a sült alma


Egyszerű, de nagyszerű téli finomság, hagyományos hazai alapanyagokból, cukor nélkül, gyorsan. Kell ennél több?



Hozzávalók:

  • méz,
  • nagy almák,
  • dió, mogyoró, mandula,
  • aszalt szilva, mazsola,
  • fahéj, mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
Megmossuk az almákat, kb. 2 cm vastag "kalapot" (a tetején) vágunk le, belül üreget vágunk és kitisztítjuk. 
   Felaprítjuk a magvakat és az aszalt gyümölcsöket, valamint a friss almát, amit kivájtunk az előbb. Egy tálban megszórjuk fahéjjal és/vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, majd mézzel locsoljuk és jól összekeverjük. 
   Megtöltjük az almákat, a kalapjukat visszatesszük és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése